Sidavbitarnas värld
Jämförelse av den nödvändiga handkraften i kilogram vid klippning av en 3 mm tjock spik.
Jämförelse av den nödvändiga handkraften i kilogram vid klippning av en 3 mm tjock spik.

Med fyra olika sidavbitare erbjuder KNIPEX skräddarsydda lösningar för varje användningssituation.

Genom sortimentets ovanliga omfattning hittar du en perfekt lösning för varje behov.

(Klicka på bilden för att förstora!)

TwinForce®

 

 

TwinForce® är ett enastående verktyg för tuffaste krav.

Det är inte för inte att TwinForce® har vunnit innovationspriset ”EISEN” som delades ut för första gången på den tyska järnmässan 2012. Dess patenterade dubbelledade konstruktion ger imponerande 39-faldig handkraftsförstärkning. TwinForce® möjliggör extremt lätt klippning med mycket litet kraftbehov (ytterligare 50 % lättare än den beprövade kraftsidavbitaren).

TwinForce® klipper inte bara tillförlitligt av alla grova och finaste trådar – utan också ovanliga materialsorter som t.ex. stålband.

Det som är nytt för en sidavbitare är möjligheten att omplaceraverktyget. TwinForce® klipper även av 4 mm tjocka trådar med 2 eller 3 gångers omplacering.

Traditionella kraftsidavbitare av samma storlek klarar inte av sådana diametrar alls eller bara med mycket stor kraftansträngning.

TwinForce® är KNIPEX sidavbitarvärldens enastående lösning på de tuffaste kraven.

Twin-Force® på YouTube (in English).

X-Cut®

 

 

Den mångsidiga.
Kompakt och lätt.
Kraftfull och exakt.

Med X-Cut® presenterar KNIPEX en lösning på nästan alla klippningskrav. Med sitt – för sidavbitare nya – genomstuckna led erbjuder den högsta stabilitet vid låg vikt.

Tack vare den optimala anpassningen av skärvinkel och utväxling imponerar X-Cut® med hög klippningskapacitet vid lågt kraftbehov (40 % mindre än med en sidavbitare av samma storlek). Exakt genomklippning av alla trådtyper inklusive pianotråd – även fina cu-trådar - kännetecknar arbetet med X-Cut®. Det smala huvudet ger stor öppningsvidd för tjockare kablar.

KNIPEX X-Cut® – den mångsidigaste av sidavbitarna.


X-Cut® på YouTube (in English).

Kraftsidavbitaren

 

 

Den robusta.
För tuffaste, varaktig påfrestning.

KNIPEX kraftsidavbitaren är det rätta valet för alla situationer där en särskilt robust sidavbitare behövs. Med dess smidda ledaxel uppnås en hög klippningskapacitet. Med upp till 20 % mindre kraftansträngning jämfört med vanliga sidavbitare av samma längd. Den klipper alla trådtyper inklusive pianotråd.

Överallt där det handlar om tuff och varaktig påfrestning är KNIPEX kraftsidavbitaren exakt rätt val.

Sidavbitaren

 

 

Klassikern.
Det oumbärliga klippverktyget för mångsidig användning.

Med sina induktivt härdade precisionsskär är KNIPEX sidavbitaren den idealiska lösningen för klippning av mjuka och hårda trådar.

Exakta klipp genom tunna trådar, även vid skärens spetsar, samt dess smala huvud för klippning på svåråtkomliga ställen gör den till klassikern bland sidavbitarna.