Sidekutternes verden
Sammenligning av nødvendig håndkraft i kilogram for kutting av en 3 mm tykk spiker.
Sammenligning av nødvendig håndkraft i kilogram for kutting av en 3 mm tykk spiker.

Med fire typer sidekuttere tilbyr KNIPEX skreddersydde løsninger for ethvert bruksområde.

Det uvanlig brede tilbudet garanterer ideelle løsninger for alle krav.

(klikk på bildet for forstørrelse!)

TwinForce®

 

 

TwinForce® er et usedvanlig verktøy for de vanskeligste krav.

TwinForce® fra KNIPEX har ikke uten grunn vunnet innovasjonsprisen “EISEN“ som for første gang ble tildelt på jernvaremessen 2012. Den patenterte dobbeltledd konstruksjonen oppnår en imponerende 39-dobbelt håndkraftforsterkning. Den muliggjør ekstrem lett kutting med minste kraftbehov (enda 50 % lettere enn med den anerkjente kraft-sidekutteren).

TwinForce® kutter ikke bare alle grove og fineste trådsorter pålitelig – men også uvanlige materialer som f. eks stålbånd kutter den uten problemer.

Nytt for en sidekutter er muligheten for etterkutting. Selv 4 mm tykke tråder kutter TwinForce® med 2- til 3-ganger etterkutting.

Vanlige kraft-sidekuttere av samme størrelse kutter slike diametre slett ikke eller kun med svært høyt kraftforbruk.

TwinForce® er det eksepsjonelle svaret fra KNIPEX sidekutternes verden på de hardeste krav.


TwinForce® på YouTube (in English).

X-Cut®

 

 

Generalisten.
Kompakt og lett.
Kraftfull og presis.

Med X-Cut® presenterer KNIPEX et svar på så å si alle krav til kutting. Med gjennomstukket ledd – som er nytt for sidekuttere – har den høyeste stabilitet og lav vekt.

Med den optimale avstemmingen mellom skjærevinkel og utvekslingsforhold imponerer X-Cut® med høy kutteeffekt og lavt kraftforbruk (40 % mindre enn med en sidekutter av samme størrelse). Presise snitt gjennom alle trådtyper  inkl. pianotråd– også for fine CU-tråder – preger arbeidet med X-Cut®. Det slanke hodet muliggjør stor åpningsvinkel for tykkere kabler.

KNIPEX X-Cut® – generalisten blant sidekutterne.X-Cut® på YouTube (in English).

Kraftsidekutteren

 

 

Den robuste.
For hardeste, varig belastning..

KNIPEX kraft-sidekutter er det riktige valg for alle bruksområder som krever en spesiell robust sidekutter. Med den påsmidde leddaksen oppnås høy kutteeffekt. Og dette med inntil 20 % mindre kraftforbruk sammenlignet med vanlige sidekuttere av samme lengde. Den kutter alle trådsorter inklusive pianotråd.

Overalt der hvor det dreier seg om harde og varige belastninger er KNIPEX kraft-sidekuttere akkurat det riktige valget.

Sidekutteren

 

 

Klassikeren.
Det uunnværlige kutteverktøy for mangesidig bruk.

Med de induktivt herdete presisjonsskjærene er KNIPEX sidekutteren den ideelle løsningen for kutting av myke og harde tråder.

Rene snitt på tynne Cu-tråder, også på skjærspissene, samt den slanke hodeformen for bruk på vanskelig tilgjengelige arbeidsområder gjør den til klassikeren blant sidekutterne.