Η KNIPEX συγχαίρει 15 χειριστές/χειρίστριες μηχανών και εγκαταστάσεων (IHK) για τα εξαιρετικά αποτελέσματα στις εξετάσεις!

Wuppertal, τις 17 Ιουλίου 2014. Ήδη για δεύτερη φορά μια μεγαλύτερη ομάδα από συνεργάτισσες και συνεργάτες της KNIPEX ολοκλήρωσε με επιτυχία την επιμόρφωση σε χειριστές/χειρίστριες μηχανών και εγκαταστάσεων (IHK).

Τον Ιούνιο του 2013 ξεκίνησε η δεύτερη ομάδα από συνεργάτισσες και συνεργάτες της KNIPEX χωρίς καμία ή με ξένη επαγγελματική εκπαίδευση με την εξωτερική προετοιμασία για τις εξετάσεις. Για ένα χρόνο οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες μια εβδομάδα το μήνα καθόταν στα θρανία και είχαν γι’ αυτό αποδεσμευτεί από την επιχείρηση από την καθημερινή τους εργασία. Ο στόχος ήταν η επιτυχία στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις αυτό το καλοκαίρι.

Επίσης και στη δεύτερη ομάδα οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες ήταν στην αρχή λίγο σκεπτικοί, εάν θα ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν την πρόκληση "Εργασία και σχολείο" - αυτές οι σκέψεις ήταν όμως εντελώς αβάσιμες. Τα δικά τους ισχυρά κίνητρα, οι καλοί δάσκαλοι και η υποστήριξη από τη μεριά της επιχείρησης οδήγησαν τελικά στα εξαιρετικά αποτελέσματα. Οκτώ συμμετέχουσες και συμμετέχοντες πέρασαν τις εξετάσεις με "πολύ καλά", πέντε με "καλά" και δύο με "ικανοποιητικά".

"Είμαστε ενθουσιασμένοι, πόσο καλά έγινε αποδεκτό αυτό το μέτρο και με πόση επιμέλεια και αφοσίωση οι συνεργάτισσες και οι συνεργάτες συνέχισαν την εκπαίδευσή τους παράλληλα με την εργασία τους. Μας κάνει πολύ περήφανους, που ανήκουμε μαζί τους στην καλύτερη περιοχή των εξετάσεων. Αυτό είναι ένα πραγματικά μεγάλο επίτευγμα", αναφέρει ευχαριστημένος ο προσωπάρχης Kai Wiedemann.

Αυτά τα πολύ καλά αποτελέσματα τα γιορτάσαμε φυσικά όλοι μαζί. Στα πλαίσια μιας τελετής παράδοσης έλαβαν οι συνεργάτισσες και οι συνεργάτες στις 24 Ιουνίου του 2014 τα πιστοποιητικά τους. Οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες, καθώς επίσης και η επιχείρηση, ευχαριστούν επίσης εγκάρδια την EDB (Bildungsgesellschaft für erfolgreiche Berufe GmbH = Εκπαιδευτική εταιρεία για πετυχημένα επαγγέλματα ΕΠΕ) και τον Horst Wunderlich (δάσκαλο και εξεταστή IHK) για την επιτυχή και εντατική προετοιμασία για τις εξετάσεις. Επειδή κυρίως χωρίς την πρωτοβουλία της KNIPEX για επιπλέον μαθήματα το Σάββατο από τον Horst Wunderlich, τα αποτελέσματα δεν θα ήταν σίγουρα τόσο εξαιρετικά.

"Το μάθημα έγινε πάρα πολύ καλά αποδεκτό, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες της KNIPEX αυτό το χρόνο να ανήκουν στους καλύτερους 13 από συνολικά 68 εξεταστέους μαθητές.", ανέφερε ο Horst Wunderlich για τους μαθητές του της KNIPEX. 

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας αυτού του μέτρου, αυτή δε θα είναι σίγουρα η τελευταία ομάδα συμμετεχόντων, την οποία υποστηρίζει η KNIPEX σε μια επαγγελματική επιμόρφωση.

KNIPEX-Mitarbeiter erzielten im IHK Kammerbezirk Wuppertal-Solingen-Remscheid die 13 besten Ergebnisse der insgesamt 68 abgelegten Prüfungen zum Maschinen- und Anlagenführer.