KNIPEX dobio nagradu EISEN 2014 CSR-Award za održivost na Međunarodnom sajmu željezarije u Kölnu

Köln/Wuppertal. Knipex se ponovno može radovati zbog nagrade. S nagradom EISEN 2014 CSR-Award tvrtku Knipex nagradili su za održivo djelovanje Sajam u Kölnu (Kölnmesse) te Trgovinska udruga uradi sam, gradnja i vrt (Handelsverband Heimwerken, Bauen und Garten e.V. - BHB). Još prije dvije godina KNIPEX je dobio nagradu za inovaciju Eisen 2012. 


Foto: Koelnmesse

CSR (Corporate Social Responsibility) često se upotrebljava umjesto termina „održivost“ i označava tako odgovorno poduzetničko djelovanje u pogledu zaposlenika, okoliša, proizvoda, tržišta i društva. 

Članovi žirija obrazložili su odluku o nagrađivanju tvrtke KNIPEX-Werk C. Gustav Putsch na sljedeći način:

"Za KNIPEX je CSR čvrsta sastavnica vizije poduzeća. Od poticanja i motiviranja zaposlenika, preko uspostave standarda održivosti u lancu isporuke, prelaska na zelenu energiju, uporabe fotonaponskih sustava na krovovima hala i elektromobila u voznom parku, 80-postotnog recikliranja otpada, volonterskog angažmana u regiji pa do stabilnog i sustavno provedenog poslovnog modela – KNIPEX je odgovornost za okoliš i društvo integrirao u sve poslovne procese."

Nagrada je uručena na partiju dobrodošlice MEĐUNARODNOG SAJMA ŽELJEZARIJE.