KNIPEX na Bliskom istoku – osnivanje društva-kćeri u Dibaiju

Wuppertal, 22.05.2012. – U travnju je u Dubaiju s tvrtkom KNIPEX Tools Middle East (KTME) nakon Čikaga, Moskve i Šangaja otvorena četvrta vlastita inozemna poslovnica specijaliste za kliješta iz Wuppertala. 

Iz nove „bliskoistočne“ centrale će dva odaslana zaposlenika opskrbljivati i savjetovati kupce u 20 zemalja s kliještima „Made in Germany“.

„Dubai s jednom od najvećih umjetnih morskih luka predstavlja čvorište na Bliskom istoku i nudi tako idealan preduvjet za podršku susjednim arapskim zemljama kao i jako rastućim tržištima u Aziji. Na taj način smo i tamo još bliže kupcima“, raduje se Ralf Putsch, izvršni direktor tvrtke KNIPEX. Ustroj vlastitog skladišta radi brze i fleksibilne opskrbe kupaca s robom dio je planova KTME-a.

Među gostima, koji su povodom otvorenja doputovali u Dubai, bili su uz Ralfa Putscha i voditelja za izvor tvrtke KNIPEX Dirka Pahla trgovci i poslovni partneri iz Saudijske Arabije, Bahreina, Jordana, Irana, Ujedinjenih Arapskih Emirata te predstavnici Njemačke vanjskotrgovinske komore. Predstavnik zone slobodne trgovine Jebel Ali, u kojoj se nalazi KTME ured, uručio je Ralfu Putschu pehar kao znak njegove zahvalnosti i pozdrav dobrodošlice na lokaciji Jebel Ali.

Raznovrstan pustinjski safari, koji je obilježila i prazna guma te zapadanje više vozila u pijesku, činio je okvirni program uz svečanu ceremoniju otvorenja. Gosti su to opušteno prihvatili – te su u sportskom duhu promatrali taj mali izazov. U konačnici je taj doživljaj dao uvid u odnose kakvi su vladali prije 50 godina, kada u Dubaiju još nije postojala tako izvrsno izgrađena infrastruktura.

Već od 60ih godina KNIPEX prodaje svoje kvalitetne alate na Bliskom istoku.

Danas se isporučuje u preko 100 zemalja svijeta. Udio u izvozu iznosi 60%, ukupno približno 20% KNIPEX prometa ostvaruje se izvan Europe.

Jehad Bukamal s Ralfom Putschom.