KNIPEX wint de EISEN 2014 CSR-Award voor duurzaam handelen op de Internationale IJzerwarenbeurs in Keulen

Keulen/Wuppertal. Knipex kan zich weer verheugen over een onderscheiding. Met de EISEN 2014 CSR-Award werd Knipex door de Koelnmesse en het Handelsverband Heimwerken, Bauen und Garten e.V. (BHB) voor zijn duurzaam handelen onderscheiden. Twee jaar geleden kreeg Knipex reeds de Eisen 2012 Innovatieprijs. Foto: Koelnmesse

CSR (Corporate Social Responsibility) wordt dikwijls gebruikt in plaats van het begrip „duurzaamheid“ en staat daarmee voor verantwoordelijk handelen van de onderneming tegenover medewerkers, milieu, producten, markt en maatschappij.

De leden van de jury motiveerden de beslissing over de onderscheiding van KNIPEX-Werk C. Gustav Putsch als volgt:

"Voor KNIPEX is CSR een vast bestanddeel van de ondernemingsvisie. Van het stimuleren en motiveren van de medewerkers, over het vastleggen van duurzaamheidnormen langs de leverketen, de omschakeling naar ecologische stroom, het gebruik van fotovoltaïek op de daken van de hallen en de elektrische wagen als voertuig van het wagenpark, het feit dat 80% van het afval gerecycled wordt, het onbezoldigde engagement in de regio tot een stabiel en systematisch omgezet zakenmodel –KNIPEX heeft de verantwoordelijkheid voor milieu en maatschappij in alle zakenprocessen geïntegreerd."

De prijs werd op 9 maart 2014 op de welcome party van de INTERNATIONALE IJZERWARENBEURS overhandigd.