KNIPEX i Mellanöstern – grundande av ett dotterbolag i Dubai

Wuppertal, 2012-05-22 – I april öppnade tångspecialisten från Wuppertal KNIPEX Tools Middle East (KTME) i Dubai – det fjärde utlandsbolaget efter Chicago, Moskva och Shanghai.
 
Från den nya ”Mellanösterncentralen” levererar två utsända medarbetare tänger ”Made in Germany” och ger service till kunder i omkring 20 länder.

”Dubai, som har en av de största anlagda oceanhamnarna i världen, erbjuder en ingångsportal till Mellanöstern och har därmed de idealiska förutsättningarna för samarbete med de omkringliggande arabiska staterna och de växande marknaderna i Asien. Vi kommer mycket närmare våra kunder där”, säger en glad Ralf Putsch, företagschef och delägare i KNIPEX-koncernen. En av KTME:s planer gäller därför uppbyggnad av ett eget lager för snabb och flexibel leverans av varor till kunderna.

Till de gäster som rest till Dubai för öppningsfestligheterna hörde förutom Ralf Putsch och KNIPEX exportansvarige Dirk Pahl också handels- och affärspartner från Saudiarabien, Bahrain, Jordanien, Iran, Förenade Arabemiraten och företrädare för den tyska utrikeshandelskammaren. Jebel Ali, som är representant för frihandelszonens där KTME-kontoret ligger, överräckte en pokal till Ralf Putsch som ett tecken på uppskattning och som en välkomsthälsning till den nya etableringsorten.

En spännande ökensafari, som också innebar en punktering och flera fordon som fastnade i sanden, utgjorde inramningen runt den högtidliga öppningsceremonin. Gästerna tog det med ro och såg positivt på utmaningarna. Upplevelsen gav ju dessutom en inblick i hur det var här för femtio år sedan, när Dubai ännu inte hade byggt upp sin utmärkta infrastruktur.

Redan på 60-talet började KNIPEX försäljningen av sina kvalitetsverktyg till Mellanöstern.

Idag levererar företaget till över 100 länder i hela världen. Exportandelen uppgår till 60 % och sammanlagt 20 % av KNIPEX omsättning genereras utanför Europa.

Jehad Bukamal med Ralf Putsch.