KNIPEX gratulerer 15 maskin- og anleggsførere (IHK) med de utmerkete prøveresultatene!

Wuppertal, den 17. juli 2014. Allerede for annen gang har en større gruppe av KNIPEX-medarbeidere med suksess gjennomført en videreutdanning ved siden av jobben til maskin- og anleggsførere (IHK).

I juni 2013 startet den andre gruppen KNIPEX-medarbeidere, uten hhv. med ikke-faglært yrkesutdanning, med de eksterne prøveforberedelsene. I ett år, en uke pr. måned, satt deltakerne på skolebenken og fikk for dette fri fra det daglige arbeidet av bedriften. Målet var å bestå de teoretiske og praktiske prøvene med suksess denne sommeren.

Også i den andre gruppen var deltakerne litt skeptiske i begynnelsen, om de skulle klare utfordringen „arbeid og skole“. Men disse bekymringene viste seg å være fullstendig ubegrunnet. Høy egenmotivasjon, gode lærere og støtten fra bedriften førte til slutt til fremragende resultater. Åtte deltakere fikk karakteren „svært godt“, fem „meget godt“ og to „tilfredsstillende“.

„Vi er begeistret over hvor godt disse tiltakene ble mottatt og med hvor mye flid og engasjement medarbeiderne videreutdannet seg ved siden av jobben. Det gjør oss svært stolte at vi hører med til de beste i prøve-distriktet. Det er virkelig en flott prestasjon“, sier en glad personalsjef Kai Wiedemann.

Disse gode resultatene ble naturligvis feiret sammen. I en festlig tilstelning den 24. juni 2014 fikk medarbeiderne utdelt sine prøveresultater. Deltakerne og bedriften rettet også en hjertelig takk til EDB (Utdanningsselskap for suksessfulle yrker GmbH) og Horst Wunderlich (lærer og IHK-sensor) for de vellykkede og intensive prøveforberedelsene. For uten den ekstra lørdagsundervisningen av Horst Wunderlich, som KNIPEX tok initiativet til, ville resultatene neppe vært så fremragende.

„Undervisningen ble svært godt mottatt, slik at KNIPEX-deltakerne i år hørte til de 13 beste av i alt 68 kandidater“, sier Horst Wunderlich om sine KNIPEX-elever. 

På grunn av den store suksessen med dette tiltaket, vil det sikkert ikke være den siste deltakergruppen som KNIPEX kommer til å understøtte i en videreutdanning ved siden av jobben.

KNIPEX-Mitarbeiter erzielten im IHK Kammerbezirk Wuppertal-Solingen-Remscheid die 13 besten Ergebnisse der insgesamt 68 abgelegten Prüfungen zum Maschinen- und Anlagenführer.