Zaštita podataka

Izjava o zaštiti podataka društva Knipex Werk C. Gustav Putsch KG

Važna nam je zaštita vaše privatnosti pri uporabi naših internetskih stranica. Stoga primite k znanju sljedeće informacije:

Uporaba i prosljeđivanje osobnih podataka

Osobnim podatcima smatraju se informacije koje se mogu izravno povezati s vašom osobom kao što su primjerice vaše ime, adresa, broj telefona i adresa e-pošte. Osobne podatke smijemo prikupljati samo ako postoji vaše odobrenje ili nam to dopušta zakonski propis.

Osobni podatci prikupljeni u okviru naših internetskih stranica bit će upotrijebljeni samo za obradu vaših upita ili narudžbi. Vaši se podatci ne prosljeđuju trećim osobama. 

Kolačići

Internetske stranice dijelom upotrebljavaju takozvane kolačiće. Oni nam služe kako bismo svoju ponudu učinili pristupačnijom korisnicima, učinkovitijom i sigurnijom. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vaše računalo i koje pohranjuje vaš preglednik. Takozvani ID kolačića sastoji se od brojčanoznakovne vrijednosti koja ne omogućuje povezivanje s vašom osobom. Također ne uspostavljamo nikakvu vezu između vašeg imena odnosno vaše adrese e-pošte u okviru prijave za naš bilten (v. nastavak) i ID kolačića. Većina kolačića koju primjenjujemo jesu takozvani „sesijski kolačići“. Oni se automatski brišu nakon završetka vašeg posjeta. Kolačići ne čine nikakvu štetu na vašem računalu i ne sadrže viruse.

Google Analytics

Ova internetska stranica upotrebljava Google Analytics, uslugu za analizu interneta društva Google Inc. („Google“). Google Analytics upotrebljava tzv. kolačiće, tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vaše računalo i omogućuju analizu vašeg korištenja internetske stranice.

Informacije stvorene putem kolačića o korištenju ove internetske stranice (uključujući vašu IP adresu) prenose se na server društva Google u SAD i tamo se pohranjuju. Google će te informacije primjenjivati za evaluaciju vašeg korištenja internetske stranice kako bi vlasniku internetske stranice sastavio izvješća o aktivnostima na internetskoj stranici te za izvršavanje ostalih usluga u vezi s korištenjem internetske stranice i interneta.

Google će također te informacije u danom slučaju proslijediti trećoj strani ako je to zakonom propisano ili ako treća strana te podatke obrađuje po nalogu društva Google. Google ni u kom slučaju vašu IP adresu neće dovoditi u vezu s drugim podatcima društva Google. Instaliranje kolačića možete spriječiti odgovarajućom postavkom svojeg softvera preglednika, no upozoravamo vas da u tom slučaju eventualno nećete moći koristiti sve funkcije ove internetske stranice.

Osim toga možete spriječiti prikupljanje podataka koje provodi kolačić i koji se odnose na vaše korištenje internetske stranice (uklj. vašu IP adresu) u društvu Google te obradu tih podataka u društvu Google tako da preuzmete i instalirate raspoloživi dodatak za preglednik, dostupan na sljedećoj poveznici (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en).

Klikom na sljedeću poveznicu možete spriječiti prikupljanje od društva Google Analytics. Prikazuje se kolačić za odjavu koji sprečava buduće prikupljanje vaših podataka pri posjetu ovoj internetskoj stranici: Deaktiviraj Google Analytics

Pobliže informacije o tome pronađite na http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en odnosno na http://www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html (opće informacije o Google Analyticsu i zaštiti podataka). Skrećemo pozornost da je na ovoj internetskoj stranici Google Analytics proširen kodom „gat._anonymizeIp();“ kako bi se omogućila anonimna registracija IP adresa (tzv. IP-Masking).“

Ova mrežna stranica upotrebljava izvještaje Google Analyticsa o demografskim svojstvima, u kojima se upotrebljavaju podatci Googleovih reklama povezanih s interesima kao i korisnički podatci trećih ponuđača (npr. dob, spol i interesi). Ti se podatci ne mogu povezati s određenom osobom i mogu se u svakom trenutku deaktivirati preko postavki prikaza.

 

 

Piwik

Naša internetska stranica upotrebljava Piwik, a pritom je riječ o takozvanoj službi za analizu interneta. Piwik upotrebljava tzv. kolačiće, tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vaše računalo i omogućuju nam analizu korištenja internetske stranice. Za to se informacije o korištenju koje kreira kolačić (uklj. vašu skraćenu IP adresu) prenose na naš poslužitelj i pohranjuju radi analize korištenja, što nam je korisno radi optimizacije internetske stranice. U tom se postupku vaša IP adresa obvezno anonimizira tako da vi kao korisnik ostajete anonimni za nas. Informacije koje kolačić kreira o vašem korištenju ove internetske stranice ne prosljeđuju se trećim osobama. Uporabu kolačića možete spriječiti odgovarajućom postavkom svojeg softvera preglednika, no upozoravamo vas da se u tom slučaju može dogoditi da se nećete moći u potpunosti koristiti svim funkcijama ove internetske stranice.

Ako se ne slažete s pohranjivanjem i ocjenjivanjem tih podataka od vašeg posjeta, u svakom trenutku možete se klikom miša usprotiviti pohranjivanju i uporabi. U tom se slučaju u vašem pregledniku pohranjuje tzv. kolačić za odjavu koji utječe na to da Piwik ne prikuplja nikakve podatke o sesiji. 

Pozor: Ako izbrišete svoje kolačiće, posljedica će biti brisanje kolačića te ćete ih možda morati ponovno aktivirati.

Vanjske poveznice

Za vašu optimalnu informaciju na našim stranicama pronaći ćete poveznice koje upućuju na stranice trećih osoba. Nemamo nikakav utjecaj na sadržaj i dizajn tih stranica drugih ponuđača. Jamstva ove izjave o zaštiti podataka tamo, naravno, ne vrijede.

Bilten

Ako se želite prijaviti na naš bilten, morate navesti svoju e-adresu na koju možemo slati bilten. Navođenjem svoje e-adrese pristajete na njezinu uporabu za slanje biltena kako bismo vas informirali o novostima.

Otvaranjem prve automatski generirane e-poruke za potvrdu primanja biltena i otvaranjem svake e-poruke biltena šalju nam se sljedeći podatci: 

  • vrijeme prijave te ev. jesu li se prijavljeni korisnici odjavili od biltena
  • odabrane poveznice
  • ev. nastale povratne poruke (npr. ako je e-račun prepun ili ako ne postoji).

S prijavom na naš bilten pristajete na uporabu tih podataka. Vaši se podatci neće primjenjivati ni u kakve druge svrhe, a posebno se neće prosljeđivati trećim osobama.

Naravno da se u svakom trenutku možete odjaviti od primanja biltena i za ubuduće opozvati svoj pristanak koji ste dali. Za to kliknite na odgovarajuću poveznicu u poslanom biltenu. Klikom na polje Odjavi na internetskoj stranici možete se odjaviti pomoću obrasca za bilten. Ako se vaša e-adresa izmijenila, najprije se odjavite na opisan način te se ponovno prijavite s novom e-adresom.

Youtube

Ova internetska stranica sadrži najmanje jedan dodatak portala YouTube, koji pripada društvu Google Inc., sa sjedištem u San Bruno/Kalifornija, SAD. Ako posjećujete stranice opremljene dodatkom za YouTube na našoj internetskoj stranici, uspostavlja se veza s poslužiteljima portala YouTube. Pritom poslužitelj Youtubea javlja koju ste specijalnu stranicu naše internetske stranice posjetili. Ako ste prijavljeni na svoj račun za YouTube, omogućujete portalu YouTube da vaše pretraživanje interneta povezuje izravno s vašim osobnim profilom. Tu mogućnost povezivanja možete isključili ako se prethodno odjavite s vašem računa. Ostale informacije o prikupljanju i uporabi vaših podataka od portala YouTube pronaći ćete u tamošnjim napomenama o zaštiti podataka na www.youtube.com.

Pravo na brisanje podataka

Kao korisnik imate pravo na dobivanje besplatne informacije o osobnim podatcima koji su o vama pohranjeni. U skladu sa zakonskim odredbama dodatno imate i pravo na ispravljanje, blokiranje ili brisanje tih podataka. Za to se obratite e-poštom na datenschutz@knipex.de.

Ostale informacije i kontakti

Ako imate dodatnih pitanja o ovoj izjavi o zaštiti podataka, obratite se na sljedeću adresu:

KNIPEX-Werk
C. Gustav Putsch KG
Datenschutzbeauftragter
Oberkamper Str. 13
42349 Wuppertal
Deutschland

ili pošaljite poruku na: datenschutzknipexde